Metaal Kanten / zetten

Metaal bewerken kan op verschillende manieren. Eén van de technieken die wij toepassen in onze werkplaats is metaal kanten, ook wel zetten genoemd. Hiervoor wordt een speciale kantbank gebruikt om het metaal in de gewenste hoek te buigen. Het metaal verandert blijvend van vorm en wordt omgetoverd in een driedimensionaal eindproduct.

Hoe werkt metaal kanten

Metaal kanten werkt met behulp van een bovenstempel en een ondermatrijs, ook wel een V-groef genoemd. Om de staalplaten te buigen worden ze in een kantbank geplaatst. Deze bank heeft een variabele persdruk, waarmee de platen in een vooraf ingestelde hoek worden gedrukt. 

De kantbank is een CNC machine, waarop de operator de gewenste hoek vooraf kan instellen. Het is ook mogelijk om meerdere, verschillende hoeken in het metaal te kanten. En een plaatrand geheel ombuigen (platdrukken of dubbelvouwen) kan ook. U vraagt, wij draaien! We vertellen je graag meer over deze slimme bewerkingstechniek. 

Plan vandaag nog een gratis brainstorm met onze specialisten!

 • Maatwerk mogelijk
 • Platdrukken of dubbelvouwen
 • Plan een gratis brainstormsessie!

Onze CNC kantpersen

De CNC kantpersen die wij gebruiken hebben een maximale zetlengte van 3 meter, ofwel 3000 mm. De perskracht kan variëren van 0 tot 175 ton. Met deze CNC kantpersen kunnen wij metaalplaten zetten van 0,5 mm t/m 10 mm. Voorbeelden van toepassingen van metaal kanten zijn: hoekprofielen, U-profielen, Z-profielen, bakjes (vier zijden omgezet), behuizingen (meerdere zettingen), plafondplaten en platen voor wandbekleding. 

Door metaal te kanten wordt het nodige laswerk verminderd en ontstaat er een stevig eindproduct. Het aanbrengen van zetvormen kan een product bijvoorbeeld veel sterker maken en met bepaalde slimme vormen kun je lasnaden omzeilen. 

Metaal kantpers

Vraag een offerte aan!

Klinkt dat ook als jouw way-to-go? Laten we kennismaken. Dit kan bij ons op kantoor, of in een call. Samen sparren en frisse ideeën op doen om jouw bedrijf en product te innoveren. Aan de hand van dit gesprek krijg je van ons, naast de nodige inspiratie, een vrijblijvende offerte op maat.

  VEELGESTELDE VRAGEN

  Metaal plooien, ook wel kanten en zetten genoemd, is optioneel als nabewerking van uw plaatwerk. Met behulp van een kantbank wordt er een zetting gemaakt in het plaat materiaal, waardoor de plaat gebogen wordt in een gewenste hoek.
  zie verslag hierboven.
  In principe kan er meteen gekant worden in overleg, indien de maten of de tekening bekend is.
  Een tekening is soms wel makkelijk maar niet altijd nodig.
  RVS, Aluminium, Koper, o.a.