Tappen

Tappen is een bewerkingstechniek voor het aanbrengen van een schroefdraad in een boorgat. Het gaat hierbij om een binnenschroefdraad, die wij met een CNC-freesmachine aanbrengen. Om te kunnen tappen, moeten er dus altijd eerst gaten in het metaalwerk worden geboord. We hebben deze, andere specificaties en de mogelijkheden van tappen bij Van Veen Metal Products voor je op een rij gezet.

Tappen En Vloeitappen

Bij het aanbrengen van schroefdraad – tappen – is de plaatdikte van belang. Er moet voldoende ruimte zijn om het draad aan te brengen. Bij dunner plaatwerk is het mogelijk om te vloeitappen. Hierbij wordt het materiaal met een combinatie van hitte, wrijving en hoge weggedrukt: door de plaat heen. Hierdoor ontstaat een bus met een lengte van ongeveer drie keer de oorspronkelijke plaatdikte. Als de gaten in het plaatwerk zijn aangebracht, kunnen deze worden getapt. Vloeitappen wordt ook wel flowdrillen, flowtappen of roltappen genoemd.

  • Maatwerk metaalbewerking
  • Tappen en vloeitappen
  • Vraag een offerte op maat aan
  • Plan een gratis brainstorm

De Kosten Van Tappen

Tappen is precisiewerk dat door onze machine in een handomdraai wordt gedaan. Hiermee maken we massa maatwerk mogelijk in onze fabriek. De prijs van tappen is ook maatwerk. Die is o.a. afhankelijk van het materiaal van de ondergrond, van de omvang van de klus en van de totale productvraag. Wie voor tappen kiest, zal bijvoorbeeld ook moeten boren en wellicht nog andere bewerkingstechnieken toepassen. Wij maken graag een offerte op maat voor je, waarin we de kosten en baten tegen elkaar afwegen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Vraag een offerte aan!

Klinkt dat ook als jouw way-to-go? Laten we kennismaken. Dit kan bij ons op kantoor, of in een call. Samen sparren en frisse ideeën op doen om jouw bedrijf en product te innoveren. Aan de hand van dit gesprek krijg je van ons, naast de nodige inspiratie, een vrijblijvende offerte op maat.