Soorten metaalbewerking

Er bestaan heel wat verschillende soorten metaalbewerking, afhankelijk van het gewenste resultaat. Bij het bewerken van metalen wordt gebruik gemaakt van speciale technieken zoals frezen, snijden, boren, lassen, gieten, smelten … kortom, afhankelijk van jouw project en specifieke wensen, wordt de juiste techniek toegepast om tot een perfect eindproduct te komen. Onze specialisten denken graag met je mee tijdens een gratis brainstormsessie.

Wat Is Metaalbewerking?

Metaalbewerking is letterlijk het bewerken van metalen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende metalen en metaallegeringen. Bij metaaltechniek zien we toepassingen in staal, aluminium, roestvrij staal en RVS. Metaal bewerken kan op verschillende manieren, afhankelijk van het vooropgestelde eindresultaat. Zo kunnen individuele onderdelen bewerkt worden en grootschalige constructies gerealiseerd. Wil je meer weten over onze bewerkingstechnieken, over de mogelijkheden binnen jouw productontwerp, of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag aan passend advies!

 

 • staal, aluminium, roestvrij staal en RVS
 • Verschillende bewerkingstechnieken
 • Losse onderdelen en grootschalige constructies
 • Plan een gratis brainstorm!

Welke Soorten Metaalbewerking Zijn Er?

Er zijn verschillende soorten metaalbewerking. Plaatbewerking bijvoorbeeld, ponsen, lasersnijden, lassen, walsen, boren, tappen en draadsnijden. Doordat je de metalen op verschillende manieren kunt bewerken, zijn ze ook breed toepasbaar. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het realiseren! Elke bewerking levert unieke producten op. Dankzij de unieke eigenschappen van metalen – zoals RVS, staal en aluminium – zijn ze enorm veelzijdig en gaan ze lang mee. Metaal blijft lang mooi en is makkelijk schoon te houden. Plan een gratis brainstorm met onze specialisten, om jouw ideeën om te zetten in een tastbare schets.

Stiftlassen | Van Veen Metal Products

Metaalbewerking Op Maat

Bij Van Veen Metal Products maken we waar, wat jij bedenkt. De wensen van de klant staan centraal. Een team van vakmensen gaat voor je aan de slag en combineert handwerk en maatwerk met de beste machines, om zo tot het best mogelijke eindresultaat te komen. Persoonlijk contact staat voorop. Er wordt steeds duidelijk gecommuniceerd over de prijs, de levertermijn en de nabewerking. We stellen een duidelijk plan van aanpak op, waarin rekening wordt gehouden met jouw specifieke wensen. Zo blijf jij nauw betrokken bij het productieproces. Van de eerste schets naar het prototype en een goed werkend eindproduct. 

Vraag een offerte aan!

Klinkt dat ook als jouw way-to-go? Laten we kennismaken. Dit kan bij ons op kantoor, of in een call. Samen sparren en frisse ideeën op doen om jouw bedrijf en product te innoveren. Aan de hand van dit gesprek krijg je van ons, naast de nodige inspiratie, een vrijblijvende offerte op maat.

  VEELGESTELDE VRAGEN

  Metaal bewerken is letterlijk het bewerken van metalen, waarbij gebruikt gemaakt wordt van verschillende metalen en metaallegeringen. Bij metaaltechniek zien we toepassingen in staal, aluminium, RVS en roestvrijstaal. Metaalbewerken kan op verschillende manieren, afhankelijk van het vooropgestelde eindresultaat.
  Wij doen o.a. kanten, zetten, ponsen, stansen, lassen, laseren. walsen, profiel walsen, plaat walsen, boren, tappen, draadsnijden, prototyping en vooral dit alles bespreken in een brainstorm sessie zijn wij sterk in.
  In overleg met de klant bezorgen wij ook bij een bepaald bedrag, bij grote constructies kopen wij in overleg met de klant transport in.
  Levertijd is in overleg met de klant
  Wij leveren ook aan particulieren.
  Wij doen nagenoeg alleen maar maatwerk vanaf de tekentafel.
  Staal is sterk en minder waarschijnlijk te vervormen of buigen onder gewicht, kracht of warmte. Toch is de kracht van staal dat het veel zwaarder / compacter is dan aluminium, staal is doorgaans 2,5 keer compacter dan aluminium. Aluminium is licht, sterk, corrosiebestendig, non sparking en te lassen.

  We doen in overleg met de klant een brainstormsessie waarna we een eerste prototype kunnen ontwikkelen/ uitvoeren.
  Meedenken vanuit de klant, kleine oplages, vakmanschap en een goed geoutilleerd machinepark
  Wij produceren dmv elektriciteit verkregen van onze zonnepanelen welke over ons complete dak liggen en zelfs bij zonnig weer een over -capaciteit leveren, hierin zijn wij vooruitstrevend qua milieubewustheid. Zelfs de plastic bekertjes en de roerstaafjes zijn op kantoor en in de hal verdwenen. Dat noem IK nu maatschappelijk verantwoord ondernemen.
  Ons betalingstermijn is nagenoeg bij alle klanten 30 dagen, of bij uitzonderlijk grote bedragen, deel vooruit en restant bij oplevering.
  Onze openingstijden zijn van 08.00 uur tot en met 16.45 uur