Walsen

Walsen is een techniek die veel gebruikt wordt om rechte metalen platen om te buigen tot een cilinder. De walsmachine kan staal, RVS en aluminium tot 10 millimeter dik bewerken. Bij dikker materiaal is de breedtemaat bepalend voor de uitvoeringsmogelijkheden. Voorbeelden van producten waarop deze bewerkingstechniek wordt toegepast zijn: silo’s, tanks, ketels en afzuigkappen. We hebben de mogelijkheden en de voordelen van walsen voor je op een rij gezet.

Wat Is Walsen?

Walsen wordt ook wel rolbuigen genoemd. Bij deze bewerkingstechniek wordt metaal, met behulp van van walsrollen, plastisch vervormd. Het plaatwerk wordt door twee of meerdere draaiende buizen gerold. Tijdens het walsen wordt de druk steeds verder opgevoerd, net zo lang tot de gewenste vorm ontstaat. Deze vorm van metaalbewerking is o.a. geschikt voor staal, aluminium en RVS. Of het mogelijk is om jouw producten te walsen, is afhankelijk van een aantal factoren: van de plaatdikte, breedte, het materiaalsoort en de gewenste diameter. Wil je weten om jouw producten geschikt zijn om te walsen? Plan een gratis brainstorm met onze specialisten!

  • Metaalwerk buigen
  • Geschikt voor silo's, tanks, ketels etc.
  • Metaal op maat
  • Plan een gratis brainstorm!

Alle Metaalbewerking Onder Eén Dak

Naast walsen, kan Van Veen je ook helpen met andere vormen van metaalbewerking. Wij bieden metaal op maat. Onze ijzersterke vakmensen helpen je van A tot Z: van de eerste schets naar een prototype en het beste eindproduct. Als tijdens de brainstorm blijkt dat een andere techniek beter werkt, dan kijken we samen naar de mogelijkheden van ponsen, stansen, tappen, boren etc. We vertellen je graag alles over de onze metaalbewerking!

Stiftlassen | Van veen metal Products

Vraag een offerte aan!

Klinkt dat ook als jouw way-to-go? Laten we kennismaken. Dit kan bij ons op kantoor, of in een call. Samen sparren en frisse ideeën op doen om jouw bedrijf en product te innoveren. Aan de hand van dit gesprek krijg je van ons, naast de nodige inspiratie, een vrijblijvende offerte op maat.