Lassen

Lassen is een bewerkingstechniek waarbij metaaldelen worden verbonden ze te versmelten. Bij lassen liggen de smeltpunten van de basismaterialen en de toegevoegde materialen dicht bij elkaar. Hierdoor zullen deze bij blootstelling aan hoge temperaturen vloeibaar worden en met elkaar verbinden. Wij kunnen metaal op verschillende manieren voor je lassen: door het te stiflassen, puntlassen, MIG-lassen, MAG-lassen of TIG-lassen bijvoorbeeld. We hebben een overzicht gemaakt van de mogelijkheden.

Metaal Lassen

Metaal is het meestgebruikte materiaal bij lassen. Wij kunnen staal lassen, RVS en aluminium. Als gecertificeerde metaalspecialist, hebben wij verschillende lasrobots en kunnen wij in no time een complete serie produceren. Wij zijn ISO 3834-2 gecertificeerd. Dit is hét kwaliteitsbewijs voor lassen. Voor het vervaardigen van staalconstructies zijn wij EN 1090-1 gecertificeerd volgens executieklasse 4. We hebben dus alle kennis en vakmanschap in huis om een ijzersterk product te leveren. Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw wensen? We denken graag met je mee tijdens een gratis brainstormsessie!

  • Gecertificeerd metaalspecialist
  • Snelle productiemethode
  • Robotlassen
  • Plan een gratis brainstorm!

Verschillende Lastechnieken

Er zijn verschillende lastechnieken: TIG lassen bijvoorbeeld, MIG-MAG-lassen, Aluminium lassen, RVS lassen, puntlassen en stiftlassen. Wij hebben op elke vraag een antwoord. Geen klus is te groot, geen opdracht onmogelijk! Wij zorgen voor een perfect eindproduct, zonder zichtbare lasnaden. De geringe vervorming van het voorwerp, de smalle laszone en de spatvrije vlamboog zorgen voor exacte lasnaden zonder insluiting van slakken en zonder noodzakelijke afwerking.  De sterkte van de lasnaad en de eenvoudige en veilige hantering bij staal, Rvs en aluminium maken het proces universeel. Het robotlassen is geschikt voor zowel kleine, als grote series en losse producten. Voor het lassen van buizen en ronde producten hebben wij een lasmanipulator, geschikt voor laswerk tot 5 ton. We vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Vraag een brainstorm aan!

Klinkt dat ook als jouw way-to-go? Laten we kennismaken tijdens een gratis brainstormsessie! Dit kan bij ons op kantoor, of in een videocall. Een uur lang sparren en samen frisse ideeën op doen om jouw bedrijf en product te innoveren. Aan de hand van dit gesprek krijg je van ons, naast de nodige inspiratie, een vrijblijvende offerte op maat.