Plaatwalsen

Plaatwalsen is een metaalbewerkingstechniek waarmee ronde vormen kunnen worden aangebracht in plaatwerk. Er zijn twee verschillende methodes: koud en warm walsen. Met plaatwalsen leveren wij engineering maatwerk. RVS, aluminium en staal kunnen worden gewalst. Dit kan felyon conisch, cilindrisch en in 3D. Met onze geavanceerde walsmachine kunnen wij zowel simpele producten, als complexe constructies plaatwalsen.

Hoe Werkt Plaatwalsen?

Met plaatwalsen wordt een ronde vorm aangebracht in het metalen plaat. De platen worden door walsrollen geleid en op die manier omgebogen. Om het product veiliger te maken bijvoorbeeld of om het ontwerp te verfraaien. Plaatwalsen kan in plaatdiktes van 0,5 t/m 8 millimeter. Door de nauwkeurigheid van onze volautomatische plaatwalsmachine kunnen wij zowel gangbare, als complexe producten plaatwalsen. We nemen graag samen met jou de mogelijkheden onder de loep tijdens een gratis brainstormsessie.

  • Ronde vormen in je metaalwerk
  • Voor extra veiligheid
  • Een onderscheidend ontwerp
  • Plan een gratis brainstorm!

De Mogelijkheden Van Plaatwalsen

Van Veen walst plaatmateriaal voor verschillende bedrijven, in uiteenlopende branches. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan machinebouw, speciaalbouw, de agrarische sector en de productie-industrie. Voorbeelden van producten die wij kunnen plaatwalsen zijn: cilinders, trechters, rompen, pompbehuizingen en esthetische producten. Wil je weten of jouw product geschikt is voor deze bewerkingstechniek? Wij denken graag met je mee en helpen je aan passend advies.

Vraag een offerte aan!

Klinkt dat ook als jouw way-to-go? Laten we kennismaken. Dit kan bij ons op kantoor, of in een call. Samen sparren en frisse ideeën op doen om jouw bedrijf en product te innoveren. Aan de hand van dit gesprek krijg je van ons, naast de nodige inspiratie, een vrijblijvende offerte op maat.