Plaatbewerking

Plaatbewerking is onze core business, dit is waar Van Veen Metal Products in 1977 mee is begonnen. De basis van ons bedrijf. Met meer dan achttien verschillende soorten plaatbewerkingen, kunnen we bijna elke metaalwens waarmaken. Wij werken met staal, aluminium, roestvrij staal en RVS. Op elk van deze metaalsoorten kan plaatbewerking worden toegepast.

Wat Is Plaatbewerking?

Plaatbewerking is het bewerken van metalen platen via tal van technieken. Plaatbewerking wordt vooral ingezet voor industriële doeleinden, als onderdeel van complexe constructies. De vele bewerkingstechnieken vallen onder te verdelen in vier grote groepen: snijden, buigen, verspanen en lassen. Het plaatbewerkingproces start met het opmaken van 3D-modellen -of tekeningen. Een kwalitatieve voorbereiding is dan ook zeer belangrijk om de losse platen te kunnen bewerken. Daarna worden de verschillende bewerkingstechnieken toegepast. Bij het snijden worden platen gescheiden voor verdere bewerking. Vaak gebeurt dit met een laser, maar bij Van Veen gebruiken we daarnaast nog andere snijtechnieken. Bij buigen wordt de plaat vervormt. Daarnaast kun je ook kiezen voor walsen, waarbij vlakke metalen platen omgebogen worden, en stansen waarmee reliëf kan worden aangebracht. Onder verspanen verstaan we onder andere gaten boren in metalen platen, of de vorm aanpassen door te frezen. En bij het lassen worden verschillende onderdelen aan elkaar vastgemaakt. Met deze verschillende technieken worden er dus heel wat mogelijkheden gecreëerd voor tal van projecten. We leggen het je graag voor in een gratis brainstormsessie!

 • Eindeloze mogelijkheden in vorm
 • Verschillende bewerkingstechnieken
 • Geschikt voor grote en kleine projecten
 • Plan een gratis brainstorm!

Het Voordeel Van Plaatbewerking

Met plaatbewerking kun je zelfs de grootste metalen platen een nieuwe vorm aanmeten. Op die manier kunnen we ontwerpideeën en constructies tot leven brengen. Zo kun je makkelijk metalen als staal, aluminium en RVS omvormen tot een geheel nieuw voorwerp. En tegenwoordig kunnen ook hout en kunststof worden bewerkt. Het grootste voordeel van plaatbewerking is dat je grote en vlakke platen volledig naar je eigen hand kunt zetten en omvormen naar een compleet nieuw voorwerp. Branches die plaatbewerking inzetten zijn bijvoorbeeld de bouw, de auto-en de transportwereld. Ook om speeltuigen, gevels en machines te bekleden, kun je plaatbewerking gebruiken. En zelfs voor kleinere ontwerpen wordt plaatbewerking veelvuldig ingezet. Denk hierbij bijvoorbeeld aan industrieel meubelontwerp, verlichting of design. Niet alleen de technieken, maar ook de mogelijkheden zijn eindeloos. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Stiftlassen | Van veen metal Products

Plaatbewerking Op Maat

Van Veen Metal Products is specialist op het gebied van plaatbewerking. Met onze jarenlange expertise, kunnen we voortdurend innoveren met nieuwe methodes en technieken, waardoor we plaatbewerking op maat aanbieden. Heb je een idee? Bij Van Veen maken we het ontwerp voor je waar! Of het nu gaat om losse onderdelen of complete eindproducten. Wij zijn jouw partner van A tot Z in het gehele productieproces. Onze samenwerking loopt van de eerste schets naar het prototype en een goed werkend eindproduct. Wil je meer weten over de mogelijkheden van jouw product? Plan een gratis brainstorm met onze specialisten!

Vraag een offerte aan!

Klinkt dat ook als jouw way-to-go? Laten we kennismaken. Dit kan bij ons op kantoor, of in een call. Samen sparren en frisse ideeën op doen om jouw bedrijf en product te innoveren. Aan de hand van dit gesprek krijg je van ons, naast de nodige inspiratie, een vrijblijvende offerte op maat.

  VEELGESTELDE VRAGEN

  Aluminium, RVS en soms ook koper en zink.
  In overleg met de klant
  Dat is bewerkt / te bewerken plaatstaal
  Precisieplaatbewerking wordt toegepast wanneer het tot op een 1/100 ste nauwkeurig moet zijn.