Metaal bewerken

Magie in metaal: dat is wat Van Veen Metal Products je belooft. Als meesters in het metaalwerk, ben je hier aan juiste adres voor metaal bewerken. Wat jij bedenkt, maken wij bij Van Veen waar. Hiervoor gebruiken we verschillende bewerkingstechnieken. Van ontwerp naar prototype, met als resultaat een perfect afgewerkt eindproduct. We denken graag met je mee over maatwerk metaal!

Hoe Werkt Metaal Bewerken?

Metaal bewerken kan op verschillende manieren worden gedaan, afhankelijk van het vooropgestelde eindresultaat. Zo kan de techniek van het bewerken van metalen gebruikt worden om individuele onderdelen te bewerken of om grootschalige constructies te maken, afhankelijk van de wensen van de klant. Denk bijvoorbeeld aan de bewerking van platen, onderdelen, profielen, werktuigen en constructies. Voorbeelden van metaalbewerkingstechnieken zijn: plaatbewerking, zagen en snijden, verspanen, lassen, solderen, hechting, montage en nabewerken. Bij metaalbewerking wordt gebruik gemaakt van uiteenlopende metalen en metaallegeringen. We zien vooral veel staaltoepassingen. Daarnaast wordt er ook aluminium gebruikt en legeringen gemaakt, zoals roestvast staal en RVS. Wil je meer weten over de mogelijkheden en ons aanbod? Plan een gratis brainstorm met onze experts.

  • Losse onderdelen en complete eindproducten
  • Verschillende metaalbewerkingstechnieken
  • Metaal bewerken op maat
  • Gratis brainstormen met onze specialisten

Producten Van Metaal

Bij Van Veen Metal Products kun je terecht voor plaatwerk, metalen constructies en verspanen. Hierbij wordt er vooral gebruik gemaakt van aluminium, staal, roestvrij staal, koper en zink. We blinken uit in de metaalbranche doordat we verschillende metaalsoorten, technieken en specialismen gecombineerd toepassen. Hierbij staan de wensen en ideeën van de klant altijd voorop. Van Veen gaat voor je aan de slag met roestvrij staal, staal, cortenstaal, aluminium en zink en maakt er plaatwerk, buizen, kokers en balken van. Wil je graag een afzuigkap, een besturingskast, een stalen wand, een waterfiltratiesysteem, bevestigingssystemen voor zonnepanelen, tralie -en hekwerk, barbeques of een totaal ander metalen product laten maken of bewerken? Wij gaan graag voor je aan de slag! 

Metaal kantpers

Metaal Bewerken Op Maat

Bij Van Veen laat je metaal bewerken op maat. We bieden verschillende mogelijkheden op het gebied van metaal bewerken. We zijn jouw partner van A tot Z. Of je nu op zoek bent naar losse onderdelen, of een compleet eindproduct wilt laten produceren: wij leveren maatwerk metaal. We werken zowel business-to-business, als voor particulieren. Van de eerste schets naar het prototype en een goed werkend eindproduct. Er wordt duidelijk gecommuniceerd over de prijs, de levertermijn en de nabewerking, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan. 

Technieken Voor Metaalbewerking

Metaalbewerking kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Van Veen Metal Products biedt hierin elke mogelijke techniek. Lassen bijvoorbeeld, ponsen, walsen, lasersnijden, plaatbewerking, tappen, boren en draadsnijden. Afhankelijk van de productvraag, kunnen één of meerdere technieken worden toegepast. Ons werk voldoet aan al jouw wensen én aan de eisen die in sommige branches worden gesteld, omtrent veiligheid en hygiëne bijvoorbeeld. De producten van Van Veen werken! Wil je sparren over de mogelijkheden? Boek dan een gratis en vrijblijvende brainstorm met onze specialisten.

  • Verschillende materialen en technieken
  • Fullservice: van ontwerp naar ontwikkeling
  • Een eindproduct dat aan alle eisen voldoet
  • Plan een gratis brainstorm!

Ontwerp En Ontwikkeling

Naast het vervaardigen van metalen producten, kunnen wij ook al eerder in het productieproces aanhaken. In onze fabriek komt ontwerp en ontwikkeling samen! Met meer dan 40 jaar ervaring in het vak, weten onze specialisten als geen ander waar een goed product aan moet voldoen. Tijdens de brainstorm denken we met je mee over verschillende concepten. Vervolgens maken we een ontwerp, dat je aan de hand van verschillende prototypes, doorontwikkelen tot het perfecte eindproduct. Hierbij houden we uiteraard rekening met jouw wensen en met het budget. Wil je meer weten over de mogelijkheden? We voorzien je graag van passend advies.

Kosten Metaalbewerking

Metaalbewerking op maat betekent ook kosten op maat. Deze worden opgebouwd op basis van de materiaalkeuze, de bewerkingstechniek(en), eventuele nabewerkingen en de oplage. Bedrijven die een nieuw product of onderdeel willen laten produceren steken gemiddeld een kwart van hun totaalbudget in het ontwerp en de ontwikkeling van prototypes. Dit is een investering die zichzelf terugbetaalt, omdat je hiermee voorkomt dat je in een later stadium tegen fouten aanloopt en dubbel werk uitvoert. Wij maken graag een plan van aanpak, waarin we de kosten en baten tegen elkaar afwegen.

Vraag een brainstorm aan!

Klinkt dat ook als jouw way-to-go? Laten we kennismaken. Dit kan bij ons op kantoor, of in een call. Samen sparren en frisse ideeën op doen om jouw bedrijf en product te innoveren. Aan de hand van dit gesprek krijg je van ons, naast de nodige inspiratie, een vrijblijvende offerte op maat.