Lasersnijden

Lasersnijden is een veelgebruikte bewerkingstechniek, die kan ingezet worden om metaal te snijden. Van Veen Metal Products is specialist in lasersnijden. Dankzij de grote nauwkeurigheid, snelheid en veelzijdigheid van onze machines kunnen we met deze bewerkingstechniek heel wat materialen naar onze hand zetten en ontwerpen tot leven brengen.

Wat Is Lasersnijden?

Lasersnijden is een thermisch scheidingsproces, waarbij de laserstraal het oppervlak van het materiaal raakt en het sterk verhit. Dit zorgt ervoor dat het metaal smelt of verdampt. Lasersnijden is een industriële bewerkingstechniek, waarmee verschillende materialen in de juiste vorm kunnen worden gemaakt. De laserstraal van een lasersnijder straalt licht met een hoge intensiteit uit. De straal is slechts een fractie van een millimeter dik, zodat er een nauwkeurige uitsnede kan worden gemaakt. Lasersnijders worden vooral gebruikt voor het snijden van metalen platen en profielen. Het gaat supersnel. Wij kunnen hiermee een halve meter metaal per minuut snijden, afhankelijk van de dikte van het metaal en van het gebruikte vermogen. Naast metalen kunnen ook andere materialen worden behandeld met een lasersnijder zoals glas, hout, textiel en kunststof. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Plan een gratis brainstorm met onze specialisten!

  • Op verschillende materialen toepasbaar
  • Een snelle manier van metaal bewerken
  • Plan een gratis brainstorm!

De Voordelen Van Lasersnijden

Aan lasersnijden zijn heel wat voordelen verbonden. Dit maakt het een populaire bewerkingstechniek voor het snijden van tal van materialen. Dat is meteen ook één van de vele voordelen van lasersnijden. Met deze bewerkingstechniek kun je zowel organische, als anorganische materialen snijden. Daarnaast is het mogelijk om complexe vormen uit te snijden, die in een computer worden voorgeprogrammeerd. Dit maakt de vrijheid in vorm erg groot. Dankzij die nauwkeurigheid, kun je zelfs zeer fijne geometrieën in elke mogelijke vorm snijden. Bij een lasersnijder heb je nauwelijks materiaalverlies en nabewerking is ook amper nodig. Mechanisch sealen of schuren is vaak niet meer nodig. Bovendien kan een lasersnijder amper slijten en wordt de snijkop nooit bot, wat heel wat kosten bespaart. We vertellen je graag alles over deze én alle andere mogelijkheden!

Stiftlassen | Van veen metal Products

Lasersnijden Op Maat

Van Veen Metal Products biedt de mogelijkheid van lasersnijden op maat. We vertalen jouw idee naar een geschikt ontwerp en gaan voor je aan de slag met een prototype en werken op die manier samen toe naar een passend eindproduct. Wat jij bedenkt, maakt Van Veen waar! Lasersnijden kan worden ingezet voor zowel losse onderdelen, als complete eindproducten. Bovendien blijf je steeds nauw betrokken bij het gehele productieproces en van de eerste schets naar het prototype en een goed werkend product. Tijdens het proces wordt er steeds rekening gehouden met jouw specifieke wensen. Met de mogelijkheid van lasersnijden op maat zijn we in staat om zeer nauwkeurig uit aluminium, staal of RVS te snijden. Onze  hoogwaardige machines en ijzersterke vakmensen zorgen voor een perfect eindresultaat. Maatwerk lasersnijden aan ons vorleggen? Plan een gratis brainstormsessie met onze experts!

Vraag een offerte aan!

Klinkt dat ook als jouw way-to-go? Laten we kennismaken. Dit kan bij ons op kantoor, of in een call. Samen sparren en frisse ideeën op doen om jouw bedrijf en product te innoveren. Aan de hand van dit gesprek krijg je van ons, naast de nodige inspiratie, een vrijblijvende offerte op maat.

    VEELGESTELDE VRAGEN

    Is een thermisch proces waarbij een gerichte laserstraal wordt gebruikt om het plaatwerk/ materiaal plaatselijk te verhitten en met een coaxiale gasstroom wordt het gesmolten materiaal uit de snijvoeg geblazen waardoor een schone, strakke snede ontstaat.
    o.a. RVS , Aluminium en koper