Profielwalsen

Bij profielwalsen wordt - met behulp van een profielwals - een patroon aangebracht in metaal. Het plaatwerk wordt door twee walsen heen geleid, die verschillende profielen in het materiaal kunnen drukken. Het kan Om praktische redenen worden toegepast, voor veilig gebruik bijvoorbeeld, maar ook voor de verfraaiing van metaalproducties. We hebben een overzicht gemaakt van de mogelijkheden.

Waarom Profielwalsen?

Met profielwalsen wordt dus een patroon aangebracht in het metalen product: een profiel. Om het product veiliger te maken bijvoorbeeld, met een minder glad oppervlak. Voor sommige producten is dit zelfs verplicht! Er kan ook om ‘design redenen’ voor profielwalsen worden gekozen: voor een onderscheidend ontwerp. Wij kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden. Tijdens een gratis brainstormsessie, vertalen we jouw ideeën naar een tastbaar ontwerp op papier!

  • Patronen in je metaalwerk
  • Voor extra veiligheid
  • Een onderscheidend ontwerp
  • Plan een gratis brainstorm!

Ontwerp & Ontwikkeling

Doordat wij met de beste machines werken en onze ijzersterke mensen alle kennis en expertise in huis hebben op het gebied van metaal, kunnen wij je van A tot Z begeleiden bij het realiseren van een product(lijn). We denken graag mee over ontwerp en ontwikkeling, denken verschillende concepten uit en werken samen met jou toe naar het beste eindproduct. En blijkt een andere bewerkingstechniek beter uitvoerbaar? Dan bekijken we de mogelijkheden van lassen, walsen, lasersnijden, boren, tappen etc. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over profielwalsen en de toepasbaarheid op jouw product.

Vraag een offerte aan!

Klinkt dat ook als jouw way-to-go? Laten we kennismaken. Dit kan bij ons op kantoor, of in een call. Samen sparren en frisse ideeën op doen om jouw bedrijf en product te innoveren. Aan de hand van dit gesprek krijg je van ons, naast de nodige inspiratie, een vrijblijvende offerte op maat.