Product ontwerpen

Het ontwerp is de basis voor je product. Vaak zijn er meerdere concepten mogelijk. Wij zetten alle voor- en nadelen voor je op een rij en vertalen jouw ideeën naar een tastbaar ontwerp. Hierbij houden we rekening met vorm, functie en budget. Welk materiaal is geschikt? En welke bewerkingstechnieken gaan we toepassen? Aan de hand van verschillende concepten en evaluatierondes, realiseren we uiteindelijk een op maat gemaakt ontwerp.

Product Ontwerpen

Met onze jarenlange ervaring in het vak, kunnen we bij Van Veen als geen ander een geschikt product van metaal ontwerpen. Om te beginnen maken we een analyse van de gewenste productspecificaties en van de specifieke eisen waaraan het product moet voldoen. Hierbij houden we o.a. rekening met het doel, de vorm, het juiste materiaal en het aantal stuks dat geproduceerd moet worden. Aan de hand van verschillende concepten en evaluatierondes realiseren we uiteindelijk een op maat gemaakt ontwerp, waarna we verder kunnen met de prototyping en de productie. Wil jij weten hoe we jouw product ontwerpen? Schuif aan voor een gratis brainstorm met onze specialisten!

  • Alle mogelijke bewerkingstechnieken
  • Maatwerk metaal
  • Van ontwerp naar prototype en eindproduct
  • Plan een gratis brainstorm!

De Juiste Bewerkingstechniek

Laat je een product ontwerpen, dan is de juiste bewerkingstechniek één van de eerste aandachtspunten om de juiste vorm en functie te kunnen realiseren. Als specialist in metaal, biedt Van Veen elke mogelijke techniek. Zo kunnen we producten bijvoorbeeld ponsen, lasersnijden, lassen, stansen, boren en tappen. Welke techniek we toepassen is afhankelijk van de gewenste productspecificaties. Moet het plaatwerk bijvoorbeeld worden voorzien van gaten, om bepaalde functies te ondersteunen? De onderkant ruw worden gemaakt, uit veiligheidsoverwegingen? Of wil je het ontwerp verfraaien met een uitsnede? Geen probleem! Wij denken graag met je mee!

Een Maatwerk Product Ontwerpen

Bij metaalbewerking is maatwerk essentieel om tot het beste eindproduct te komen. Na het bepalen van de specificaties, maken we daarom één of meerdere prototypes die onder de doelgroep kunnen worden getest. Dit voorkomt fouten, overbodig werk en hoge kosten. Met onze technologie kunnen we zeer realistische prototypes produceren, die één op één vergelijkbaar zijn met het uiteindelijke product. De investeringskosten kunnen eventueel worden verlaagd door te besparen op onderdelen of door bepaalde functies te integreren. Voor productconcepten waarbij vormgeving en uitstraling een grote rol spelen, kunnen we met behulp van moodboards een passende styling uitwerken. Wil je meer informatie over een maatwerk product ontwerpen van metaal? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij kijken graag met je mee!

Vraag een brainstorm aan!

Klinkt dat ook als jouw way-to-go? Laten we kennismaken tijdens een gratis brainstormsessie! Dit kan bij ons op kantoor, of in een videocall. Een uur lang sparren en samen frisse ideeën op doen om jouw bedrijf en product te innoveren. Aan de hand van dit gesprek krijg je van ons, naast de nodige inspiratie, een vrijblijvende offerte op maat.