De voordelen van metaalbewerking

Metaalbewerking is een techniek waarmee plaatwerk of losse delen tot een optimaal eindproduct worden gevormd. In de hedendaagse metaalbewerking maken we gebruik van moderne machines om bruikbare producten te creëren. Door metaal te ponsen, lassen, walsen, tappen of lasersnijden bijvoorbeeld. Wat zijn de voordelen van metaalbewerking?  En voor welke soort en maat plaatwerk is het geschikt? Een handig overzicht!

Voordelen van metaalbewerking

  • Metaal is ijzersterk en blijft intact als het wordt bewerkt
  • Het is hittebestendig, waardoor we een scala aan bewerkingstechnieken kunnen inzetten
  • Met de verschillende technieken kunnen we elke gewenste vorm voor je creëren
  • Het kan simpel, snel en voordelig in grote oplages worden bewerkt

IJzersterk vakwerk

Bij het maken van ingewikkelde ontwerpen en/of praktische machineonderdelen kan materiaal breekbaar worden als het niet sterk genoeg is. Metaal staat garant voor ijzersterk vakwerk en is sterker dan materialen zoals kunststof en hout. Het blijft intact als het wordt bewerkt en blijft ook bij ingebruikname tientallen jaren onverwoestbaar.

Metaal is hittebestendig

Metalen zijn veel beter bestand tegen hoge temperaturen dan andere materialen. De meeste soorten die in de metaalbewerking worden gebruikt ,hebben een zeer hoog smeltpunt. Dit betekent niet alleen dat ze geschikt zijn voor tal van verschillende bewerkingsprocessen, zonder verlies van kwaliteit, maar ook dat ze op locaties kunnen worden gebruikt waar de temperatuur hoog oploopt. Denk bijvoorbeeld aan onderdelen van machines die met hitte werken, zoals cv-ketels en fabrieksovens.

Buigzaam en flexibel

Verschillende processen van metaalbewerking, zoals het buigen of snijden van metaal, maken het mogelijk om elke gewenste vormen te vervaardigen. Dit doen wij met behulp van speciale machinepersen, walsmachines, snijmachines, boren en ander professioneel computergestuurd gereedschap. Deze processen helpen om de juiste werking te garanderen. Eenmaal omgevormd, en eventueel afgekoeld, is het niet meer buigzaam en behoudt het de nieuwe vorm.

Metaalbewerking in grote oplages

Ondernemers zijn logischerwijs gefocust op winst. Door in bulk te produceren, kun je besparen op de productiekosten. Een groot voordeel van metaalbewerking is dat het in grote hoeveelheden kan worden gedaan. Hierdoor worden de kosten gedrukt en de winst verhoogt. Een kostenefficiënte oplossing voor de lange termijn dus!

 

Welke metalen kunnen wij voor je bewerken?

Metaalbewerking is niet alleen vakwerk, maar ook maatwerk. Er zijn verschillende soorten en maten. Wij kunnen staal, roestvrij staal, aluminium en RVS voor je bewerken. Als plaatwerk, losse onderdelen en grootschalige constructies. Geschikt voor grote en kleine producties.

Verschillende soorten metaalbewerking

Bij Van Veen Metal Products kunnen we elke denkbare vorm van metaalbewerking voor je uitvoeren. Ponsen bijvoorbeeld, lasersnijden, draadsnijden, walsen, lassen, stiftlassen, puntlassen, walsen, profielwalsen, plaatwalsen, boren en tappen. Welke techniek geschikt is voor jouw product, is o.a. afhankelijk van het materiaal en van de dikte van het metaal. Soms worden meerdere technieken toegepast om tot het gewenste eindresultaat te komen. Onze specialisten denken graag met je mee over de mogelijkheden. Vraag een gratis brainstormsessie aan!